Røgeost

Ægte fynsk røgeost. Den fynske måde at spise denne røgede friskost på er at smøre rygeosten på rugbrød, og toppe den med radiser og purløg.
Røgeosten stammer fra Fyn og kan spores tilbage til 1830’erne. Modsat andre danske oste skulle rygeosten være en ren dansk opfindelse, selvom romerne også kunne finde på at ryge deres oste for at få dem til at holde længere.
Rygeosten var oprindeligt en surmælksost. Kander med tykmælk blev sat i en gryde over svage varmegløder, hvorefter osten blev lagt lagvis i en træskål med salt og kommen. Osten blev sat i pres til næste dag, hvor selve røgningen ventede. Den blev lagt på en rist og vendt over røgen fra enghø eller havrehalm.
Røgeost sødmælk 800g
Røgeost sødmælk 400g
Roegeost_soedmaelk
Røgeost skummetmælk 800g
Røgeost skummetmælk 800g
Røgeost skummetmælk & kommen 400g
Roegeost_kommen